Kilta on toimintaa, perinteitä ja kumppanuutta

Laskuvarjojääkärikilta järjestää monenlaista toimintaa  ja tarjoaa jäsenillee haasteita, jotka ylläpitävät kiltalaisten välistä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta - laskuvarjojääkärihenkeä.

Kiltapäivät
Kiltapäivät on vuoden tärkein tapahtuma, joka kokoaa Uttiin laskuvarjojääkäreitä LjK:n ja UTJR:n eri vuosikursseilta, koulun entisiä ja nykyisiä kouluttajia. Kiltapäivien ohjelmassa on mm. perinteinen maastokisa, ampumakilpailu, beach volley sekä LjK:n omaistenpäivän tapahtumat. Myös kurssitapaamiset (20 v, 30 v, 40 v ja 50 v) ovat nykyisin osa kiltapäiviä.

Maanpuolustuskoulutus 
Yhdessä Puolustusvoimien kanssa järjestetään kiltalaisille vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta (VEH) sotilastaitojen ylläpitämiseksi. Muutaman päivän kestävien kurssien kouluttajina toimivat reserviläiset. Kursseista saa kertausharjoituspäiviä.

Ampumaseura
Laskuvarjojääkärikilta on myös ampumaseura. Kiltalaiset saavat koulutuksen ja ampumaseuran jäsenyyden. Kilta järjestää vuosittain practical-tyyppisiä ampumakilpailuja. Killan ampujille annetaan koulutusta ennen kilpailuihin osallistumista.

Muut erikoislajit
Killan erätoiminta on noussut osaamisellaan maailman huipulle vuorikiipeilyssä ja vaativilla hiistovaelluksilla. Killassa toimivat myös Team Exceilsior -laskuvarjohyppääjät, sukeltajat ja purjehtijat.
Perinteiset eräretket, vaeltaminen ja suunnistus ovat aina kuuluneet killan toimintaan.

Veljeskilta
Laskuvarjojääkäreillä on pitkät ja hyvät yhteistyöperinteet Ruotsin veljeskillan Fallskärmsjägarklubbenin (FJK) kanssa. Veljeskillat ovat lähettäneet puolin ja toisin joukkueita monenlaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin.

Paikallisosastot 
Laskuvarjojääkärikillan toiminta on valtakunnanlaajuista. Killan johtokunta sekä erikoislajien vetäjät tukevat paikallisosastojen toimintaa. Paikallisosastoja on kaksikymmentä.

Keskuslukko-jäsenlehti 
Laskuvarjojääkärikillan jäsenet saavat Keskuslukko-erikoislehden neljä kertaa vuodessa. Lehti kertoo killan uutiset ja seuraa kiinnostavia sotilasaiheita.aiheita.

Kiltatuotteet
Kiltalaiset voivat tilata KIltakaupasta erikoistuotteita jäsenetuhintaan.