Laskuvarjojääkärikillan Grönlannin retkikunta 1999

päiväkirja sijainti kuvagalleria varusteet tukijat
retkikunta TELTTAKYLÄ
MUUT
TIEDOTTEET
Telttakylämme on saanut retken aikana aivan uudenlaista väriä kankaisiinsa. Jokaisessa asumuksessa on oven yläreunassa asukkaiden antama nimi. Teltan siis tunnistaa aina omakseen joko nimestä (tai hajusta).

Jallun ja Harrin teltan ovenpielessä lukee isoin kaunokirjaimin Rauta-Kanget. Oveen on myös piirretty rakennustyömies rautakanki kädessään sekä kaksi ylikypsää granattiomenaa. Mitä lie teksti ja kuvat tarkoittavan? Sisällä teltassa huokuu järjestelmällisten miesten kädenjälki, jossa jokaisella tavaralla on tarkat paikkansa. Mikäli teltassa menee poikkeamaan yllätysvierailulle, tapaa Harrin todennäköisesti kokkailevan jotain pikku makupaloja ruokakunnalle. Samaan aikaan Jallu tödennäköisesti kuuntelee kylän ainoasta lähettimestä Radio-Suomen urheilu-uutisia ja valistaa meitä muita päivän tärkeillä urheilutuloksilla.

Tonin ja Mikon oveen on piirretty isorintainen pin-up tyttö, jonka alla on seisoo menevin harakanvarpain kirjoitettu: " Mobile House of Pleasure". Sisällä teltassa järjestys on tyyliin; löytyy tarvittaessa. Ehka näkyvin ero muihin telttoihin nähden on seinien tapetit. Tonin puolelle telttaa on teipattu roudarin teipillä Linda nahkapuvussa. Lindan pakaroiden päälle on tehty vanhaan eskimotyyliin peitepiirros tulevasta reitistä. Reittipiirroksessa on huomiotu keskiosan vaaralliset railoalueet. Mikon puolella seinälle on teipattu olutmainoksia, muistuttamaan Kangerlussuaqissa odottavasta palkinnosta.

Vaiskan ja Erkin oven ulkopuolella seisoo teksti: "Näädän luola (Vaiska ja Holle, Gronlanti 1999). Kun samassa teltassa asuu pedantti ja suurpiirteinen mies, mökin ulkoasu on keskimäärin siisti. Huolimatta kohtalaisen viihtyisästä järjestyksestä, teltan nimi kertoo jo kaiken sisällä vallitsevasta ilmanalasta. Tässä teltassa asuu retkikunnan sukkamehukilpailun finalistit. Muun retkikunnan tutkiessa tarkemmin hajun lähdettä, saatiin selville, että kaverusten iholla on tapahtumassa jonkinlainen käymis/mätänemisreaktio. Tästä johtuen teltan lähettyvilä on nykyisin noudatettava avotulen käsittelyssä ehdotonta varovaisuutta, sillä poikaparat saattavat leimahtaa vahingossa tuleen, eikä vielä ole edes juhannus.

Poppis ja Henkku, Elektroniikkkerhon pojat kuten ovessa sanotaan ovat retkikunnan Pelle-Pelottomat. Tällä hetkellä jylpyt suunnittelevat aurinkopaneelista virtansa ottavaa lusikka-haarukka pohjaista tuuletinta. Sillä näillä ikuisilla säätäjillä ei aina ole riittävän raikasta ja oikean lämpöistä ilmaa teltassaan. Teltta on puoliksi täynnä kaikenlaista elektroniikkaa ja vempainta, tästä syystä he nukkuvat käytännössä puolet pienemmässä tilassa kuin muu porukka. Tästä teltasta lähtevät yleensä visaisimmat väittelyt alkuun. Tunnusomaisia aloitusrepliikkejä ovat: esimerkiksi...; periaatteessa.. jne. Tämän teltan asukkailla ei ole väliä mistä väitellään, pääasiana on kasvot säilyttäen, ääntään korottamatta argumentoida vastapuoli suohon. Näille maistereille ei ole väliä vaikka leuat jauhaisivat mitä skeidaa, kun se vain tulee vakuuttavasti esitettyä. Usein he huomaavat itsekin heräävänsä tilanteeseen missä kumpikaan ei tiedä mistä väitttely on saanut alkunsa. Siis aika velikultia.

 

 


LASKUVARJOJÄÄKARIKILTA - AIRBORNE RANGER CLUB OF FINLAND

Webmaster Reklaamikari reklaami@sgic.fi
Sivujen suunnittelu Poppicok
poppis@poppicok.inet.fi

saunalahti