Laskuvarjojääkärikilta - Airborne Ranger Club of Finland Laskuvarjojääkärikilta - Airborne Ranger Club of Finland Magneettisen pohjoisnavan retkikunta - North Magnetic Pole Expedition
RETKIKUNTA MAGNEETTISELLE POHJOISNAVALLE

Laskuvarjojääkärikillan retkikunta hiihtää Magneettiselle Pohjoisnavalle keväällä 2003.
11 henkisen retkikunnan tarkoituksena on saavuttaa Magneettinen Pohjoisnapa Pohjois-Kanadassa, huhtikuun lopussa lähes tuhannen kilometrin ja 47 vuorokauden vaelluksen jälkeen. Hiihto alkaa Resolute Bayn kylästä ja sinne retkikunta palaa TwinOtter-lennolla suoraan navalta.

Retkikunta on jatkoa edelliselle arktiselle Grönlannin mannerjäätikön ylittäneelle retkikunnalle. Yli puolet retkikunnasta oli mukana jo 1999 Grönlannin ylityksessä. Samalla tämä retkikunta toimii valmistelevana projektina 2005 toteutettavaa maantieteellisen Pohjoisnavan retkikuntaa varten.

Konkreettisesti tämän retkikunnan valmistelut on aloitettu vuoden 2001 alussa. Teemme yhteistyötä useiden suomalaisten varustevalmistajien kanssa, joista tärkeimpinä mainittakoon SASTA ja Suomen Höyhen. Retkikunnan suurimpina haasteina ovat erittäin kylmät olosuhteet jopa 50 asteen pakkasineen ja kovine arktisine tuulineen sekä Polaarisen jäämeren ahtojäävyöhykkeet. Oman haasteensa asettavat lisäksi lähes kahden kuukauden yhtäjaksoinen fyysinen ja henkinen rasitus sekä alkumatkan konkreettinen jääkarhuvaara.

Retkikunta lähtee Suomesta 7.3.2003 ja palaa takaisin 2.5.2003.

RETKIKUNNAN TAVOITTEET

Suorittaa pitkä yhtäjaksoinen hiihtovaellus ilman ulkopuolista apua
Harjoitella suunnistusta ilman kompassia
Saada kokemusta erittäin kylmistä oloista ja lumimyrskyistä
Hiihtää napajäällä
Kohdata jääkarhu siten, ettei kumpikaan osapuoli loukkaannu tai kuole
Saavuttaa magneettinen pohjoisnapa

LÄHETÄ POSTIA RETKIKUNNALLE

Kaikki sähköpostiviestit tutuilta ja tuntemattomilta ovat tervetulleita. Älä kuitenkaan laita viesteihin mitään liitetiedostoja mukaan. Retkikunta lukee viestit aina sopivan tilaisuuden tullen. Kaikille ei kuitenkaan pystytä vastaamaan vaikka mieli tekisi, sillä akkuja on syytä säästellä seudulla, jossa pistorasioita ei ole ihan joka kinoksessa.


 
     
     

   

 

 
  - Laskuvarjojääkärikilta -