Tietoa killasta

Laskuvarjojääkärikilta on erikoisjoukkojen vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö

Kilta tarjoaa jäsenilleen monenlaista toimintaa  ja haasteita, jotka ylläpitävät maanpuolustustahtoa ja yhdistävät punabaretteja. Laskuvarjojääkärihenki velvoittaa ja kantaa!

Kiltapäivät
Kiltapäivät on vuoden tärkein tapahtuma, joka kokoaa Utin leirikankaalle laskuvarjojääkäreitä LjK:n ja UTJR:n eri vuosikursseilta sekä entisiä ja nykyisiä kouluttajia. Kiltapäivien ohjelmassa on mm. Military Cross Training -kisa ja ampumakilpailut Tyrrin radalla.  Team Excelsior hyppää pallokupuvarjoilla, killan moottoripyöräilijät kokoontuvat ajoihinsa ja eri vuosikurssit omiin tapaamisiinsa. Kuullaan myös mielenkiintoisia esitelmiä, nautitaan maittava illallinen, saunotaan ja uidaan Haukkajärven rannassa. Vahvistetaan kumppanuutta.

Maanpuolustuskoulutus 
Yhdessä Puolustusvoimien kanssa järjestetään kiltalaisille vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta (VEH) sotilastaitojen ylläpitämiseksi. Muutaman päivän kestävien kurssien kouluttajina toimivat reserviläiset. Kursseista saa kertausharjoituspäiviä.

Ampumaseura
Laskuvarjojääkärikilta on myös ampumaseura. Kiltalaiset saavat ampumaseuran jäsenyyden ja halutessaan koulutuksen. Kilta järjestää vuosittain practical-tyyppisiä ampumakilpailuja. Killan ampujille annetaan ampumakoulutusta ennen kilpailuihin osallistumista.

Muut erikoislajit
Killan Erätoiminta on noussut osaamisellaan maailman huipulle vuorikiipeilyssä ja vaativilla hiihtovaelluksilla. Erätoiminta järjestää myös ei-kiltalaisille alan koulutusta, kuten traditionaalinen jo 30-vuotias Jäätikkökurssi.

Killassa toimivat myös Team Excelsior -laskuvarjohyppääjät, radioamatöörit, hiihtäjät, suunnistajat, sukeltajat ja nykyisin myös golfin pelaajat, moottoripyöräilijät ja purjehtijat.

Veljeskilta
Laskuvarjojääkäreillä on pitkät ja hyvät yhteistyöperinteet Ruotsin veljeskillan Fallskärmsjägarklubin (FJK) kanssa. Killat ovat lähettäneet
puolin ja toisin joukkueita monenlaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin.

Paikallisosastot 
Laskuvarjojääkärikillan toiminta on valtakunnanlaajuista. Killan johtokunta sekä erikoislajien vetäjät tukevat paikallisosastoja, joita on 13.

Keskuslukko-jäsenlehti 
Laskuvarjojääkärikillan jäsenet saavat Keskuslukko-erikoislehden neljä kertaa vuodessa. Lehti kertoo killan uutiset, raportoi eri tapahtumista ja seuraa kiinnostavia sotilasaiheita nykyajassa ja lähihistoriassa.

Kiltatuotteet
Kiltalaiset voivat tilata Kiltakaupasta erikoistuotteita jäsenetuhintaan.

LIITY JÄSENEKSI
Laskuvarjojääkäri! Liity killan jäseneksi klikkaamalla etusivun linkkiä. Täytä lomake!  Lisäohjeet saat paluupostissa. Jäsenmaksu on vain 35€ (2023). Muiden jäsenetujen lisäksi saat Keskuslukko-lehden.

Sidebar