Kiipeilyretki Peruun

Kiipeilyretki Peruun Huippujengin maisemiin

10.8.-27.8.2019

Oletko katsonut Huippujengi-sarjaa? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä nauttimaan noista hulppeista maisemista paikan päälle!

”Taivaan punaiseksi maalaava auringonnousu vuorijonon takaa maailman toisella puolella. Pannukakut perusleirissä aamukahvin tai kokateen kanssa. Ikijäästä heijastava kasvoja lämmittävä ja ruskettava aurinko. Kengän alla narskuva pakkaslumi. Hengästyminen kiivetessä askel askeleelta ylöspäin ikuiselta tuntuvaa reittiä. Itsensä ylittäminen. Tekemisen meininki. Pelkojensa voittaminen. Tunnemyrsky huipulla istuessa. Voittamaton olotila takaisin perusleiriin päästessä. Vallaton naurunremakka illallisella messiteltassa. Uusia elämänmittaisia ystävyyssuhteita. Autenttista elämänmenoa Etelä-Amerikkalaisen pikkukaupungin kujilla ja toreilla.”

Edellä mainitut ovat aiempien Perun kiipeilyretkien asiakkaiden fiiliksiä, jotka voit kokea omin aistein kanssamme. Perun kiipeilyretki suuntautuu Cordillera Blancan vuoristoon, joka on yksi maailman tunnetuimmista kiipeilyalueista. Andien vuoristo on lähes yhtä helposti saavutettavissa kuin Alpit, mutta mittasuhteet ja vuoriston tunnelma ovat luokkaa korkeammalla.

Laskuvarjojääkärikillalla on 20 vuoden kokemus kiipeilyretkikuntien vetämisestä Andien vuoristossa. Yhteistyökumppaneiksemme on vuosien varrella valikoitunut parhaat paikalliset toimijat – nuo samat, jotka ovat ansiokkaasti Huippujengin kilpailijoiden ja RabbitFilmsin tuotantotiimin lisäksi palvelleet lukuisia kanssamme Perussa kiipeilleitä.

Retken tavoitteena on, että jokainen osallistuja nousee Uruksen (5450 m), Ishincan (5550 m) ja lopulta Tocllarajun (6032 m ) huipuille sekä palaa vuorilta turvallisesti Huaraziin ja Suomeen. Retkemme on pari päivää pidempi kuin muut vastaavat kiipeilyretket. Haluamme tällä varmistaa osallistujille riittävän ohueen ilmanalaan sopeutumisen kautta turvallisen mahdollisuuden saavuttaa retken tavoitteet.

Olemme järjestäneet tulevan matkan kaltaisia asiakasretkiä jo yli 10 vuotta. Jokaisella retkellä osallistujat ovat ylittäneet itsensä, kokeneet hersyvän hauskoja hetkiä ja saaneet oppaiden johdolla nauttia vuorikiipeilystä ja upeista maisemista sekä tutustua samanhenkisiin ihmisiin.

KENELLE

Kiipeilyretki Peruun on tarkoitettu Olhavan jäätikkökurssin hyväksytysti suorittaneille.

OHJELMA

Tapaaminen Limassa
Koska osallistujat matkustavat eri lennoilla ja osa saattaa haluta viettää aikaa esimerkiksi Limassa ennen kiipeilyretken alkua, kiipeilyretki alkaa Liman lentokentältä.

Oma oppaamme on vastaanottamassa teitä Liman kansainvälisellä lentokentällä illalla 10.8.2019. Limasta jatkamme yhdessä matkaa yöbussilla kohti Cordillera Blancan vuoristossa sijaitsevaa Huarazin pikkukaupunkia. Matkaamme luksusluokan VIP-bussilla, jossa saa penkit lähes vaakatasoon ja bussiemännät tarjoilevat virvokkeiden lisäksi nukkumista helpottavat peitot ja tyynyt. Akklimatisoituminen eli korkeaan ilmanalaan sopeutuminen alkaa miellyttävästi nukkumalla bussissa yön yli. Maisemia ehdimme ihailemaan päiväsaikaan tapahtuvalla paluumatkalla.

Huaraz
Huaraz sijaitsee 3000 metrin korkeudella ja on loistava kaupunkibasecamp korkeaan ilmanalaan sopeutumista varten. Vietämme Huarazissa kolme yötä hotellissa 2 hengen huoneissa. (Ilmoitathan etukäteen halutessasi yhden hengen huoneen, jotta voidaan laskea lisäkustannus.)

Tutustumme kaupunkiin, tarkastamme varusteet, ja teemme mahdolliset viimehetken täydennykset varustearsenaaliin. Tyyppilisen Etelä-Amerikkalaisen pikkukaupungin autenttisen infrastruktuurin keskeltä löydämme kaikki tarvittavat palvelut. Huarazissa on muutamia erittäin hyviä ravintoloita, joissa voimme tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin tai halutessamme nauttia vaikka pizzat. Huarazissa on myös erittäin hyvät apteekkipalvelut, joten kaikki matkan kannalta tarpeelliset hankinnat voi tehdä myös paikan päällä. Kaikki länsimaalaiset snack-tyyppiset herkkubrändit löytyvät joka kadunkulmasta myös Huarazissa.

Huarazissa vietettävän akklimatisoitumisjakson aikana käymme myös tekemässä kevyehköjä, rauhallisia patikkaretkiä lähialueella, jotta aineenvaihdunta vauhdittaisi sopeutumista.

 

Ishinca-laakson perusleiri
Kaupungista suunnataan kohti Ishinca –laaksoon perustettavaa leiriä. Laaksossa ja vuorilla vietetään yhteensä kahdeksan vuorokautta, joiden aikana on tarkoitus valloittaa kolme huippua.

Aluksi totuttaudutaan edelleen ohenevaan ilmanalaan sekä harjoitellaan jäätiköllä toimimista. Ensimmäisenä varsinaisena kiipeilypäivänä tavoitteena on Uruksen huippu (5420 m). Lepopäivän jälkeen seuraava kiipeilyetappi on Ishincan (5550 m) huippu. Ishincan valloituksen jälkeen vietetään taas ansaittu lepopäivä.

 

Nousu Tocllarajulle
Lepopäivän jälkeen noustaan Tocllarajun yläleiriin 5200 metriin, jossa levätään hetki. Yläleiristä lähdetään aamuyön tunteina otsalampun valossa kiipeämään henkeäsalpaavan kaunista Tocllaraju-vuorta. Mikäli keli ja kiipeilijöiden kunto sallivat, seisomme aamupäivällä 6032 metrissä Tocllarajun huipulla, mistä lähdemme taas laskeutumaan takaisin kohti yläleiriä ja edelleen Ishinca-laakson perusleiriä.

 

Perusleiri ja varapäivä

Ohjelmaan on sisällytetty yksi varapäivä sääolosuhteiden varalta. Varapäivälle löytyy kuitenkin ohjelmaa oman mielenkiinnon mukaan perusleirin ympäristössä. Mikäli varapäivää ei tarvitse käyttää kiipeilyyn, voimme myös mahdollisesti palata Huaraziin kaupungin valoihin jo aiemmin.

 

Paluu Limaan 26.8.
Vuoristosta palataan Huaraziin hotellimajoitukseen. Kaupungista löytyy mahdollisuuksia yöelämään, kulttuuriin sekä urheiluun. Retkikunnan toiveiden mukaan voimme käydä harrastamassa kalliokiipeilyä tai maastopyöräilyä. 26.8. matkataan Huarazista  tällä kertaa päiväsaikaan bussilla takaisin Limaan, jossa yövytään vielä viimeinen yö hotellissa (2hh).

 

Paluu takaisin Suomeen
Kiipeilyretki päättyy Limaan, josta osallistujat jatkavat matkaa oman ohjelmansa mukaisesti.

 

MATKAN SISÄLTÖ

Kiipeilyretken hinta on 2990 euroa. Pääsyvaatimuksena on Jäätikkökurssin Olhavan osion suorittaminen hyväksytysti tai vastaavien tietotaitojen hankkiminen muulla tavalla.

Retkellä on Laskuvarjojääkärikillan opas koko matkan ajan Limasta-Limaan. Vuoristo-osuudella mukana on englanninkielinen UIAGM –ammattiopas. Matkan hintaan sisältyvät myös kuljetukset Limassa, bussikuljetus Lima-Huaraz-Lima, majoitukset Huarazissa ja Limassa aamupaloineen, kuljetukset ja opaspalvelut sopetumisvaelluksilla, sekä kiipeilyn aikana tarvittavat palvelut (muulit, kokki, ruoat perusleirissä).

Hintaan eivät sisälly:

Lennot, kiipeilyluvat (n. 30€), ruuat yläleirissä (avustamme hankinnassa Huarazissa).

Kiipeilyvarusteita (valjaat, hakut, raudat, kypärät) kurssilaiset voivat tarvittaessa vuokrata matkan ajaksi 50€/hlö laskuvarjojääkärikillalta.

 

MITEN ILMOITTAUDUN

Retkikunnassa on paikkoja rajoitetusti. Retkelle voi ilmoittautua nettilomakkeemme kautta. Päästyäsi ”ILMOITTAUTUMINEN ONNISTUI!”-sivulle tietosi on tallennettu ja olet mukana kiipeilyretkellä. Lähestymme ilmoittautuneita tarkemmalla infopläjäyksellä retken maksamisen jälkeen.

Laskuvarjojääkärikilta pidättää oikeuden perua matkan järjestämisen, mikäli ilmoittautuneita on alle 6 henkilöä. Laskuvarjojääkärikilta pidättää oikeuden modifioida retkikunnan kiipeilyllistä sisältöä liittyen turvallisuuteen, keleihin, kiipeilyalueiden olosuhteisiin liittyen jne.

>>Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuminen 31.5.2019 mennessä.

 

Lisätiedot
jaatikkokurssi(at)lsvjkilta.fi

Sidebar