Laskuvarjojääkärikillan laskuvarjohyppytoiminnan tavoitteena on ylläpitää varusmiehenä opittuja taitoja ja joita voidaan edelleen kehittää
mm. vapaapudotushyppytoiminnan opeilla. Tällaiset opit voidaan saavuttaa suomalaisilla laskuvarjokerhoillamme. Osallistumme myös syyskuussa 2024 Market Gardenin 80-vuotisjuhlatilaisuuteen Hollannissa, johon valmistautuminen kannattaa aloittaa jo heti.

Team Excelsior -osastollamme on 40 joukkojenpudotusvarjoa mallia SF-10A, joka on ohjattava taktinen joukkojenpudotusvarjo, poiketen ohjattavuudeltaan armeijan aikaisesta T-10 varjosta. Kalenterivuoden aikana järjestetään n. 12 kurssia, joille Laskuvarjojääkärikoulun ja Utin jääkärirykmentin hyppykoulutuksen käyneet ovat tervettuleita mukaan.

Toiminnan ja varjojen vakuutus on IF:stä.

Laskuvarjohyppytoiminnan yhteyshenkilö on;

Jarmo Kaipainen (VK21)
jake.kaipainen@gmail.com
gsm 0500 408 612

Excelsior-osaston  päämääränä on päästä hyppäämään:

  1. Korkealta, siis korkeammalta kuin keskimäärin ja ehkä korkeammalta  kuin kukaan on vielä hypännyt Suomessa  pitkään aikaan.
  2. Matalalta, perinteisillä joukkojenpudotusvarjoilla

Kaikki tämä tarkoittaa yhteistä tekemistä, yhteistä haastetta ja keinoja näistä haasteesta selviytymiseen.

Tämän kaiken lopputuloksena syntyy sellaisia oppeja ja kokemuksia, joita voidaan myös myöhemmin siirtää tietona muille laskuvarjojääkäreille ja nuoremmille tulevaisuuden kiltalaisille. Erityisesti aktiivireservimme kannattaa aloittaa vapaapudotusvarjolla hyppääminen ja A-, B-, C-kelpoisuuden hankkiminen haettaessa UtJr:n sopimuspalvelukseen jatkossa.