Laskuvarjojääkärikillan moottoripyöräkerho (Airborne Rangers MCC) on yksi killan toimialoista ja sen puheenjohtaja on samanlainen toimialavastaava kuin muidenkin toimialojen vastaavat. Kerho tukeutuu toiminnassaan killan olemassa oleviin rakenteisiin. Kerhon sisällä on määritetty jäsenille tarkoituksenmukaiset tehtävät, kuten puheenjohtaja, varajohtaja, turvallisuusvastaava, ajojohtaja, varainhoitaja jne.

Airborne Rangers MCC ajaa pääsääntöisesti omalla porukalla, mutta yhteistoimintamahdollisuuksia nähdään olevan ennen kaikkea sekä kotimaisten että ulkomaalaisten sotilastaustaisten moottoripyöräkerhojen kanssa. Lisäksi osallistutaan ryhmänä erilaisiin moottoripyöräkokoontumisiin ja – tapahtumiin.

Kerho järjestää ajokauden aikana kuukausittain useamman vuorokauden kestäviä omia ajotapahtumia kotimaassa ja ulkomailla. Niiden yhteydessä on usein tutustumisia sotahistoriallisiin kohteisiin paikan päällä. Vakiotapahtuma on kiltapäivien yhteydessä pidettävä kokoontuminen ja ryhmäajo, jonka aikana sovitaan yhdessä seuraavan vuoden ajokohteet.

Kerhon jäseneksi voi liittyä sellainen Laskuvarjojääkärikillan jäsen, joka omistaa tai jolla on pysyvä käyttöoikeus moottoripyörään ja joka harrastaa aktiivisesti moottoripyörällä ajoa (aktiivisuuden taso on määritetty erillisessä ohjeessa). Aktiivisuus on osoitettava vuosittain jäsenyyden säilyttämiseksi. Aktiivisuutta ei tarvitse kuitenkaan osoittaa sinä vuonna, kun henkilö on YK/Nato-operaatiossa ajokauden aikana.

Selkätunnuksen rockerit ovat jääkärin laatan väriset ja vaakunana on killan barettimerkki. MCC-patch puolestaan kertoo, että kerhossa ajetaan sekalaisella kalustolla. Airborne Rangers MCC:n värit on hyväksytty Biker Meetingissä Seinäjoella 15.9.2018.

Kerhossa on tällä hetkellä noin 65 jäsentä.

YHTEYDENOTOT: abnr.mcc@gmail.com

KAUDEN 2023 TÄRKEIMMÄT AJOTAPAHTUMAT:

Ruosteenpoisto/ ennakoivan ajon kurssi, Utti varuskunta 6.5.

Vierailu Patrian tehtaalla, Hämeenlinna 1.6.

Ahvenanmaan kierto, Ahvenanmaa 16. – 18.6.

Voimaharhautus, Iron Butt, kaukopartio-osasto Paatsalo, Suomi 1. – 2.7.

Kaukopartioritareiden viimeiset leposijat, Suomi ja Ruotsi 26.7. – 1.8.

Kiltapäivät, Utti leirikenttä 11. – 13.8.

Pohjoisen Pystymettä, paikka avoin 15. – 17.9.

Pahkajärven marssi, Kaakkois-Suomi 22. – 24.9.

Etelän Pystymettä, paikka avoin 27. – 29.10.

ABNR MCC:n partio Super Rallyssa Öölannissa 2022

Talven aikana ruostuneiden ajotaitojen palauttelua 2022

Partisaanien siviiliuhrien muistoajo 2021 Osa 1: Karhivaara ja Viiksimo

Partisaanien siviiliuhrien muistoajo 2021 Osa 2: Seitajärvi ja Lokka

Partisaanien siviiliuhrien muistoajo 2021 Osa 3: Laanila

Saariston rengastie 2021

Biisoniajo 2020

Voimaharhautus – Päämajan kaukopartioiden jalanjäljillä 2020

Pölynpoistoajo 2020

Pystymettä 2019

Kiltapäivät 2019

Veteraaniralli 2019

Normandian maihinnousun 75-vuotisjuhlat 2019